ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flera fynd av ståltrådar som spänts över cykelvägar i Karlstad

Björn Sjö · 6 Okt 2018
Uppdaterad 6 Okt 2018
Cyklister i Karlstad lever farligt.

Cyklister i Karlstad lever farligt. Foto: IBL


Någon i Karlstad vill skada cyklister. Polisen har den senaste veckan fått in fyra anmälningar om att ståltrådar spänts över cykelvägar i staden. Nu vädjar man om tips från allmänheten.

klar

Artikellänk är kopierad

På fredagskvällen upptäcktes den fjärde uppspända ståltråden på en vecka, över en cykelväg på Tingvallabron.

Några förbipasserande fotgängare såg tråden och larmade polisen.– Den är nu borttagen och kommer liksom de andra att skickas till teknisk undersökning, säger Tommy Lindh, pressinformatör hos polisen i Region Bergslagen till Nya Wermlandstidningen.

Tidigare har ståltrådar upptäckts vid Sundstabadet, Sundstatjärn och p-huset Duvslaget.

Hittills har ingen cyklist skadats av de uppspända trådarna. Men det är bara en tidsfråga, om sabotagen fortsätter. Ståltrådarna har varit uppspända i brösthöjd.

Vädjar om tips

– För mig framstår det här som närmast sjukligt. Det handlar om någon som har problem med sig själv och då borde någon veta något, säger polisens Tommy Lindh.

Polisen har ingen misstänkt och vädjar nu om tips från allmänheten.

–– Vi är i ett läge nu där vi är i behov av allmänhetens uppgifter. Finns det någon som i sin närhet har någon som man misstänker håller på med det här så ska man så fort som möjligt kontakta polisen, säger Tommy Lindh.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Sjö
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro