ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Flera gripna efter bilbrandsvågen

David Peterson · 14 Aug 2018
Uppdaterad 14 Aug 2018

Polisen har gripit två personer som misstänks ha varit delaktiga i gårdagens bilbränder i Göteborg. Fler personer väntas gripas under dagen, enligt polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Dryg 120 bilar skadades i samband med bränder i går kväll. Nu har polisen i Göteborg gripit två personer som misstänks ha deltagit. Personerna är mellan 16 och 21 år gamla och bor i Frölunda, det område i västra Göteborg där flera bilar brändes.

Rubriceringen är mordbrand och upplopp.

Har bildbevis

Exakt hur många personer som var delaktiga är oklart.

– Vi har pratat om 50 till 70 stycken personer, säger Hans Lippens, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Ytterligare tre personer hämtats upp av polisen i Trollhättan men har nu överlämnats till sina vårdnadshavare eftersom att ingen av dem är straffmyndig.

Samtidigt har bildbevis och film från övervakningskameror säkrats. Och polisen har hittat flaskor vid parkeringarna där bilarna brändes.

Flera bilbränder

Det brann bilar på flera platser runt om i Västsverige och polisen har tidigare sagt att det kan finnas ett samband mellan händelserna. Enligt polisens presstalesperson Ulla Brehm är det troligtvis ungdomarna själva som har organiserat bilbränderna, skrivet SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro