ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flera olyckor i glashalt Skåne

TT · 21 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Cirka 15 trafikolyckor i Skåne inrapporterades till SOS Alarm under morgontimmarna och onsdagsförmiddagen fram till klockan elva. Fyra eller eventuellt fem personer skadades i dessa olyckor. Det är lite mer än en vanlig arbetsdag, men inte mycket, enligt personalen på larmcentralen. Två av olyckorna inträffade på Yttre ringvägen som går förbi Malmö. I det ena fallet sladdade en mc-förare och blev sedan påkörd, enligt larmet till polisen. I det andra fallet kolliderade två personbilar. På E 22 strax norr om Lund var det glashalt på morgonen och där voltade en bil och körde i diket. En annan olycka inträffade på E 6 vid Vellinge ängar och en i Rydebäck utanför Helsingborg. Detta var troligen bara början. – Det ser hittills rätt så bra ut på vägarna. Men i eftermiddag kommer det mer snö, säger Eva Hast, informatör på Vägverket.

SMHI har utfärdat en varning klass 2 för Skåne, vilket är den näst allvarligaste varningen. Snöfallet kommer att intensifieras framåt dagen och pågå utan avbrott i ett dygn. Uppemot två decimeter kommer att falla och på vissa håll blir det mer. Den värsta drivbildningen väntas på Österlen, enligt SMHI.

Regionbussarna har också påverkats av snöfallet. På Söderslätt är många bussar kraftigt försenade. Detsamma gäller de Skåneexpresslinjer som trafikerar E 22 förbi Lund, rapporterar Sveriges Radio Malmö.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro