ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flera pizzerior fuskar med ingredienserna 

Emma Björkman · 22 Nov 2014
Uppdaterad 22 Nov 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

”Fetaost” var salladsost, schnitzel gjordes på fläskkött och gorgonzola var inte gorgonzola. Det upptäckte miljöinspektörer i Landskrona efter att ha inspekterat flera pizzerior, skriver Helsingborgs Dagblad.

När miljöinspektörerna i Landskrona inspekterade pizzerior i staden upptäckte de att restaurangernas menyer inte överensstämde med vad som faktiskt serverades till kunderna. En pizzeria uppgav att de serverade fetaost men i själva verket använde de salladsost, en annan pizzeria hade gorgonzola på menyn men använde en annan mögelost och en tredje pizzeria användes fläskkött i sin wienerschnitzel trots att wienerschnitzel ska vara gjord på kalvkött, skriver Helsingborgs Dagblad. En pizzeria erbjöd även kunderna glutenfri pizza – men den tillverkades på samma yta som de vanliga pizzorna vilket innebär att det fanns stor risk att vanligt mjöl hamnade i degen. Efter hästköttsskandalen förra året då mat som uppgetts innehålla nötkött istället innehöll hästkött har Livsmedelsverket haft ökat fokus på matfusket. – Innan visste vi inte att det var så mycket fusk och att det var så systematiskt, säger statsinspektören Louise Nyholm som jobbar med att motverka livsmedelsbrott till Helsingborgs Dagblad. Enligt henne kan det finnas flera orsaker till att restauranger använder fel ingredienser mot vad de anger på sina menyer. – Dels kan det handla om misstag. Annars kan en del göra så här för att kunna pressa priserna eller ta mer betalt från de konsumenter som är villiga att betala för en viss sorts mat, säger Louise Nyholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro