ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flera protester i Almedalen

Frida Sundkvist · 5 Jul 2013
Uppdaterad 5 Jul 2013

När en stor del av Sveriges politik koncentreras till en mycket liten plats är det möjligen fullt naturligt att det även blir demonstrationer mot de andras politik. Svenskarnas parti, Carl Bildt och Jan Björklund har alla drabbats.

klar

Artikellänk är kopierad

SSU marscherade runt Almedalen och protesterade mot Jan Björklunds politik på fredagen.
SSU marscherade runt Almedalen och protesterade mot Jan Björklunds politik på fredagen.Foto: Frida Sundkvist

I onsdags fick Carl Bildt vara med om en liggande protest mot de svenska vapenförsäljningen.  Mitt under ett seminarium med utrikesministern lade sig flera människor på golvet i en stilla protest för att visa att den svenska vapenexporten dödar. 

På samma tysta tema hölls i veckan en tyst protest mot det nazistiska Svenskarnas Parti, som höll ett torgmöte i Visby. Bland andra Mona Sahlin deltog i protesten.

Protesten mot Moderaternas ledare Fredrik Reinfeldt var inte tyst. I början av hans tal ropade några personer från just Svenskarnas Parti "Sosse eller moderat – samma gamla Sverigehat". 

Och på fredagen var det Jan Björklunds tur att få kritik för sin politik. Socialdemokraternas ungdomsförbund, SSU, marscherade runt Almedalen iklädda militärkläder och med plakat med Björklunds budskap. 

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro