ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flera rån i centrala Stockholm – polisen vädjar efter hjälp

Filip Häggberg · 20 Apr 2017
Uppdaterad 20 Apr 2017
Det är i området runt Vasaparken som rånen ägt rum.

Det är i området runt Vasaparken som rånen ägt rum. Foto: Jan Collsiöö/Fredrik Sandberg/TT


Efter en rad rån i Vasastan i centrala Stockholm vädjar polisen till allmänheten för att få tag på gärningsmännen. Rånarna hotar med kniv och stjäl i huvudsak bankkort. Vi vill ha in tips”, säger Mats Eriksson på Stockholmspolisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan den 31 mars har det skett sju rån i området runt Vasaparken i Stockholm. Rånarna använder sig av kniv för att ta offrens bankkort, få koden och ta ut kontanter.

Polisen bedömer att det är samma gärningsmän som ligger bakom samtliga rån och vädjar nu efter allmänhetens hjälp för att få tag i dem.

– Om någon har iakttagit något vid de rån som skett, eller ser någonting i framtiden vill vi att de kontaktar oss. Den som ser ett pågående rån ska ringa 112, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Stockholmspolisen.

Rånen har skett mellan klockan 22:50 och 02:20 natten till den 31 mars, första april och sjätte april samt under kvällen den 18 april och 19 april.

– Vi vill dels att de som rör sig i området ska vara vaksamma för att undvika att själva bli drabbade, men också vara uppmärksamma på om de ser någonting. Vi vill inte skrämma upp alla medborgare, men vi vill ha in tips, säger Mats Eriksson.

Mats Eriksson uppmanar att vara särskilt vaksam om du ser en grupp män röra sig mot dig, speciellt mellan tidpunkterna då de tidigare rånen ägt rum.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro