ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flera skadade i knivdåd på buss i Lübeck

TT · 20 Jul 2018
Uppdaterad 20 Jul 2018

Foto: TT


Minst fjorton personer har skadats, varav två allvarligt, vid ett knivdåd ombord på en buss i tyska Lübeck, rapporterar Lübecker Nachrichten. Den misstänkte gärningsmannen har gripits.

klar

Artikellänk är kopierad

En polispatrull befann sig i närheten och en misstänkt man är gripen. Åklagaren Ulla Hingst uppger att den misstänkte är 34 år och tysk medborgare, men han är inte född i landet. Några uppgifter om att han skulle vara politiskt radikal finns inte.

Dådet inträffade när den fullsatta bussen var på väg mot Travemünde. Personer ombord på bussen berättar att en av passagerarna plötsligt drog fram ett vapen ur sin väska och gick till attack mot andra i bussen. Chauffören stannade genast bussen, så att passagerare kunde ta sig ut, och ska då själv ha blivit angripen.

– Passagerarna kastade sig skrikande ut ur bussen. Det var fruktansvärt, säger ett 87-årigt ögonvittne till tidningen.

Den misstänkte gärningsmannen ska ha använt sig av en kökskniv. Han lämnade också en rykande ryggsäck i bussen, men den kunde släckas.

Tillståndet är inte livshotande för någon av de skadade. Motivet bakom attacken är inte klarlagt, men terror har inte uteslutits.

Fredagen är första dagen av ett evenemang som kallas Travemündeveckan, en familjefestival med bland annat seglingar på programmet. Det gör att det är mycket folk i rörelse på väg dit, men det är inte känt om överfallet på något sätt kan kopplas till det. Om säkerhetsarrangemangen i Travemünde kommer att påverkas av händelsen är inte beslutat.

Både Lübecks borgmästare och inrikesminister Hans-Joachim Grote (CDU) rapporteras ha besökt brottsplatsen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro