ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flertal gripna i Bandidos-razzia

TT · 29 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen slog på tisdagsmorgonen till mot mc-gänget Bandidos lokal i Helsingborg.Beväpnade poliser iklädda hjälmar slog strax före klockan sju på morgonen sönder ett stort fönster för att kunna ta sig in i en lokal i stadsdelen Miatorp, rapporterar Helsingborgs Dagblad på nätet.Syftet är att göra husrannsakan och att gripa en speciell, brottsmisstänkt man, uppger Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell.Han vill inte berätta vilken typ av misstänkt brott det handlar om.

Gripanden och beslag

Förstell säger att polisinsatsen resulterat i minst ett gripande.– Hur många som gripits vill jag inte kommentera, säger han och svarar inte heller på om polisen fått tag i den brottsmisstänkte man som man var ute efter. Han berättar också att det har gjorts beslag vid husrannsakan i lokalen, men vill inte säga vilken typ av gods som beslagtagits.– I grunden för en sådan här insats ligger ju en pågående brottsutredning. Därför måste vi vara förtegna om detaljer, säger han. Förstell vill heller inte säga om det pågår liknande tillslag på andra håll mot lokaler med anknytning till Bandidos.– Det är inte ovanligt med tillslag på flera platser vid den här typen av operationer. Huruvida det är så den här gången kommenterar jag inte.

Fler tillslagHelsingborgs Dagblad på nätet rapporterar att flera personer ska vara frihetsberövade och misstänka för brott efter tillslaget i Helsingborg. Tidningen erfar också att mc-klubbens dator har tagits i beslag.Kvällsposten på nätet uppger att polisen även har gjort en aktion mot den lokal i Lövestad i Sjöbo som sedan helt nyligen disponeras av ett gäng med anknytning till Bandidos.– Jag kan bekräfta att det har varit ett tillslag och att vi har tagit in frihetsberövade från lokalerna i Lövestad, säger inre befäl hos polisen i Ystad till tidningen.

Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell bekräftar tillslaget i Lövestad och säger att det dessutom har gjorts husrannsakningar på ytterligare håll. Flera personer är gripna, Förstell säger inte exakt hur många.-Beslag som är gjorda bekräftar de ursprungliga brottsmisstankarna, men det har också tillkommit misstankar om nya brott. Det gäller till exempel vapenbrott och narkotikabrott, säger Förstell. Han bedömer att polisen senare under tisdagen ska kunna lämna en mer samlad information om morgonens olika aktioner.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro