ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flextronics köper Solectron

Kristoffer Rengfors · 4 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

UPPKÖP. Flextronics, världens näst största kontraktstillverkare köper konkurrenten Solectron, som är ungefär hälften så stor. Köpesumman blir 3,6 miljarder kronor, skriver Elektroniktidningen. Världens största kontraktstillverkare är dock fortfarande taiwanesiska Hon Hai.– Vi kommer att bli större, mer konkurrenskraftiga och därför bättre positionerade att leverera försörjningslösningar som uppfyller våra kunders allt komplexare behov, säger Flextronics vd Mike McNamara i ett pressmeddelande, enligt Elektroniktidningen.

Företagens svenska chefer kan i dag inte uttala sig om hur de cirka 900 Flextronicsanställda och drygt 300 Solectronanställda som finns i Sverige.– Det är inget klart med det. Informationen har precis släppts och det enda vi kan säga är att det ska diskuteras, säger Björn Burklin, VD Flextronics i Sverige.– Vi fick information idag, och det ska gå igenom flera led så vi kommer nog inte få veta något förrän om tidigast sex månader, säger Anders Jönsson.Platschef på Selectron i Östersund.

Det nya företaget kommer få en omsättning på cirka 30 miljarder och finnas i 35 länder. Den sammanlagda personalstyrkan kommer bli cirka 200 000 personer. Flextronics finns representerade i Karlskrona, Linköping och Göteborg. Solectron har en anläggning i Östersund. Enligt Elektroniktidningen är det ännu inte klart ur sammanslagningen påverkar de respektive företagens svenska anläggningar. Klart är dock att det kommer bli rationaliseringar som kommer synas redan inom tolv månader. inom 18 till 24 månader kommer åtgärderna få full kraft och ska ge 200 miljoner om året, skriver Elektroniktidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro