ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Flicka blev rånad och ofredad på väg hem från skolan

Annica Ögren · 26 Sep 2018
Uppdaterad 26 Sep 2018
"Det här är unga som rånar unga", säger kommunpolis Jan Berlin. Personen på bilden har inget med texten att göra.

"Det här är unga som rånar unga", säger kommunpolis Jan Berlin. Personen på bilden har inget med texten att göra. Foto: Unsplash


En ung flicka rånades i måndags när hon var på väg hem från skolan i Täby utanför Stockholm. Två äldre killar skrek könsord och tog hennes väska. Nu har rånare slagit till igen mot en tonåring i samma område.

klar

Artikellänk är kopierad

Under måndagseftermiddagen var en ung flicka på väg hem från skolan i Täby då två tonårskillar stannade henne och frågade om vägen.

– Hon ville hjälpa dem men de blev närgångna, skrek könsord och ryckte hennes väska och sprang sedan från platsen, säger Jan Berlin, kommunpolis på polisen i Täby.

Händelsen rubriceras som rån, och på tidigt på tisdagskvällen genomfördes ytterligare ett rån i samma område. Även denna gång var det två killar i övre tonåren som gav sig på en pojke i 15-årsåldern utanför Täby Centrum, som även Mitt i rapporterat om.

– De tryckte upp honom mot väggen och plockade av honom jackan, hotade honom och springer sedan från platsen, säger Jan Berlin.

”Är unga som rånar unga”

Inget av rånoffren blev fysiskt skadade men de blev chockade.

– Vi ser jätteallvarligt på det här. Man ska kunna gå ut utan att bli rånad. Risken är ju oerhört liten, men ett rån är ett för mycket och två är alldeles för mycket. Vi lägger nu alla resurser för få stopp på det här.

Polisen misstänker att de två rånen är utförda av samma killar men vill inte lämna något signalement på grund av att de fortfarande hör eventuella vittnen.

– Det här är unga som rånar unga, det är den bilden vi ser. Det är tryggt i Täby, men kanske ska vara lite nyfiket misstänksam om någon förföljer en eller om någon frågar om vägen. Då kanske man inte ska vara så hjälpsam, men det är ingen fara att gå ut, säger Jan Berlin.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro