ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flicka hålls hemma från skola som stöder djävulen”

Josefin Svenberg · 10 Feb 2014
Uppdaterad 10 Feb 2014

Ända sedan höstterminens start har ett föräldrapar i Uppsala hållit sin dotter hemma från skolan som de anser undervisar om lögner för att stödja djävulen”. Nu hotar kommunen föräldrarna med vite.

klar

Artikellänk är kopierad

Ett föräldrapar i Uppsala hotas med ett mycket sällsynt viteskrav för brott mot skollagen, skriver Upsala Nya Tidning.

Parets dotter, som är i lågstadieåldern, har inte varit i skolan sedan höstterminens start och kommunen har nu begärt att föräldrarna ska betala ett vite på 1 000 kronor för varje vecka de håller flickan hemma.

I ett brev till kommunen skriver föräldrarna att de håller dottern hemma eftersom barnen i skolan undervisas om ”lögner som stöder djävulen”, skriver Upsala Nya tidning.

Efter brevet har socialtjänsten kopplats in och begärt att flickan – som inte heller har gått i förskola eller vaccinerats – ska tvångsomhändertas för vård eftersom man befarar att föräldrarna inte har full kontakt med verkligheten. På ett utredningshem där familjen varit placerad har personalen bedömt att föräldrarna är upptagna med tankar kring ondskefulla och konspiratoriska krafter i samhället.

Förvaltningsrätten menar dock att flickan varken påverkats så mycket av föräldrarnas tankevärld, eller isolerats så pass mycket från samhället, att det finns skäl för ett tvångsingripande, skriver Upsala Nya Tidning. 

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro