ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flicka våldtogs och mördades under polishus som hämnd på pappan

Tomas Lundin · 4 Sep 2014
Uppdaterad 4 Sep 2014

Foto: TT/Arkiv


En ny dödlig gängvåldtäkt skakar Indien. En tolvårig flicka våldtogs under en polisstation som hännd på hennes pappa innan hennes döda kropp dumpades i en flod. 

klar

Artikellänk är kopierad

– Offret, en sjundeklassare kidnappades av fem män när hon var på väg att mata korna, säger Anil Kumar Sharma, polischef i byn Gumla till Hindustan Times.

En granne till flickans familj har tagit på sig ansvar för dådet. Mannen ska ha velat hämnas på familjen efter att en vän blivit gripen av polisen, något som han beskyllt flicckans pappa för.  Övergreppen ska ha skett under byns polishus.

Efter våldtäkten och mordet ska mannen ha kastat in en lapp genom ett fönster i flickans familjs bostad där han tog på sig ansvaret och skrev att det var en hämnd på vännens gripande, säger polistalesmannen till Hindustan Times.

Bybor gick skallgång efter flickan sedan hon inte kommit hem på lördagen. Två dagar senare hittades hon död några kilometer bort vid floden Marda. 

Dådet utlöste protester bland byborna som blockerade vägarna in och ut ur samhället och krävde att gärningsmännen skulle gripas omedelbart.

2012 våldtogs en 23-årig kvinna på en buss i New Delhi. Hon dog senare av sina skador. Det var startskottet för intensiva protester och debatter om synen på våldtäkt i Indien, men ändå har ett antal brutala våldtäkter skett i landet.LÄS MER:► Tonåring döms för brutal våldtäkt

► Sex män misstänks för mord efter våldtäkten i Indien

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro