ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flicka var på väg till Irak för oskuldstest

Evelina Olsson · 23 Sep 2013
Uppdaterad 23 Sep 2013

Mostern ska ha hållit henne inlåst och isolerad från omvärlden. Pappan ville skicka henne till forna hemlandet Irak för att kontrollera att hon inte haft sex. Nu tvångsomhändertas hon – och räddas undan sin familjs planer.

klar

Artikellänk är kopierad

Flicka var på väg till Irak för oskuldstest 
  Om flickan inte blivit tvångsomhändertagen riskerade hon att skickas till Irak för ett oskuldstest. Kvinnan på bilden är inte samma som artikeln handlar om, bilden är arrangerad.
Flicka var på väg till Irak för oskuldstest Om flickan inte blivit tvångsomhändertagen riskerade hon att skickas till Irak för ett oskuldstest. Kvinnan på bilden är inte samma som artikeln handlar om, bilden är arrangerad.Foto: Lotta Bergseth

Läs mer: "Flickor vill kunna visa upp oskuldsintyg"Lisa Magnusson: Vi kan alla förändra hederskulturen Den unga Malmöflickan lever i en stark hederskultur och fruktar för sitt liv. Hon ska ha hållits isolerad från omvärlden och utsatts för både hot och misshandel av sin familj. Förvaltningsrätten har nu beslutat om att tvångsomhänderta flickan enligt lagen med särskilda  bestämmelser om vård av unga, LVU.

”NN riskerar även att dödas i Irak om NN återvänder dit”, konstaterar rätten i sin dom. 

I domen framgår det vidare att flickans pappa öppet för rätten deklarerat att det bästa för både honom och dottern vore om hon fördes utomlands och väl på plats genomgick en läkarundersökning för att kontrollera oskulden. Pappan tillägger i sitt anförande att han dock inte längre har några planer på att gifta bort barnet. 

Flickan, vars personuppgifter är sekretessbelagda, uppger genom sitt ombud att hon är mycket rädd för sin pappa och för de beslut han kan fatta för henne. Hon vill absolut inte återvända hem till sin familj och önskar det skydd som ett omhändertagande kan ge. 

”NN känner sig mycket rädd och fruktar för sitt liv och sin hälsa”, uppger flickans ombud. 

Flickans moster, som misstänks ha hållit flickan inlåst, utreds för misshandel och olaga frihetsberövande. 

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro