ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flickans skola kallar in extra personal

TT · 9 Nov 2012
Uppdaterad 9 Nov 2012
Flickans skola kallar in extra personal

Flickans skola kallar in extra personal


Skolan kallade in extra personal för att ta emot barn och föräldrar. Två skolpsykologer, tre skolsköterskor och en kurator fanns till hands för att stötta och svara på frågor.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det har varit samlingar på olika sätt. Många föräldrar har pratat med varandra. En sådan här sak kan skapa jättemycket rädsla och det är viktigt att vi kan ta upp allt och prata om det, säger Susanna Hanson, Örgryte.sektorschef för utbildning i Härlanda

Hon lyfter fram att det som hänt påverkar långt utanför den aktuella skolan.

– Barn i hela Sverige berörs av det här eftersom barn lätt tar till sig nyheter. Så det måste finnas beredskap för att ta upp frågor på alla skolor, Susanna Hanson.

På fredagen var det många föräldrar som hämtade sina barn på nioåringens skola. Flera uttryckte oro över det som hänt och några hade valt att hämta sina barn tidigare än tänkt.

– Det är klart att man blir orolig för sina barn efter det som hänt. Det viktigaste nu är att inte skrämma upp barnen, säger Anna Lindblom, som har två barn på skolan.

Hon tycker att det är anmärkningsvärt att ett barn kan vara borta från skolan en hel dag utan att någon upptäcker det.

– Men man måste se nyanserat på det som har hänt. Det är ett brott som begåtts och det skedde på vägen till skolan. Men naturligtvis måste skolan se över sina rutiner, säger Anna Lindblom.

Kyrkan på andra sidan gatan från skolan öppnade sina portar i torsdags kväll och hade öppet hela natten. På fredagsförmiddagen hölls ett möte mellan skolansvariga och föräldrar i kyrkan.

– Det var många som var här på natten för att värma sig när de var ute och sökte. På förmiddagens möte var kyrkan helt full, säger Anna Märta Leijon, präst i Örgryte församling.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro