ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flickor i Afghanistan får inte cykla – då lär de sig åka skateboard i stället

Aron Andersson · 23 Apr 2015
Uppdaterad 28 Apr 2015

Foto: Jessica Fulford-Dobson


Unga tjejer lär sig åka skateboard i Afghanistan. Anledningen att det blev brädor är enkel – de får inte cykla.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Jessica Fulford-Dobson
Foto: Skateistan

Organisationen Skateistan lär unga flickor åka skateboard i Afghanistan. Nu har de blivit föremål för en fotoutställning i London.

Fotografen Jessica Fulford-Dobson har hängt med organisationen sedan 2012 och tagit bilder till utställningen ”Skate girls of Kabul” som just nu visas på Saatchi Gallery i London. Men Skateistan har funnits längre än så.

Redan 2007 startade australiensiska Oliver Percovich organisationen när han var på besök i Kabul. Sedan dess har organisationen etablerat sig även i Kambodja och Sydafrika.

I Kabul har Skateistan byggt en hel park och utbildningslokal där både killar och tjejer kan lära sig åka skateboard. De kvinnliga skateboardåkarna utgör också landets största sportförening för kvinnor.

– Jag känner mig lyckligt lottad som har fått träffa dem. Jag hoppas att den här samlingen fångar en del av deras inställning: deras livsglädje, deras individualitet och deras gemenskap, säger Jessica Fulford-Dobson om sin utställning till The Independent. De visar flera av hennes bilder från utställningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro