ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flickor kidnappade och klädde av 17-åring

Johan Mårtensson Bornudd · 14 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Efter en skräckfärd stannade kidnapparna på en enslig grusväg och tryckte den 17-åriga flickan mot marken. Enligt åklagaren rånade de offret, hotade henne till livet – och fotograferade alltsammans. Nu åtalas tre tonårsflickor.Ett triangeldrama uppges vara bakgrunden till den brutala kidnappningen, som började på en busshållplats i västra Malmö.

Den 17-åriga flickan väntade på bussen till city när en bil tvärbromsade. Ut rusade tre jämnåriga flickor, och med hot släpade de henne till bilen. Långt ute på landet, intill ett ödehus, stannade de sedan. –Nu ska du klä av dig naken, sa den ena kidnapparen och höll upp en kamera.

När offret vägrade ska flickorna ha hotat henne och tryckt ner henne i grusvägen. De ska ha slitit av henne jackan och tröjan, och sedan rånat henne på guldsmycken och pengar. De ska också ha hotat att döda henne. Allt förevigades med kameran. Bilderna skulle de skicka till killen som hon dejtade, sa de.

Vid Malmö tingsrätt åtalas de tre kidnapparna, som är mellan 17 och 19 år, för olaga frihetsberövande, olaga tvång, rån och övergrepp i rättssak. Den yngsta av flickorna erkänner allt. I förhör berättar hon att hon och hennes kompisar ville hämnas eftersom offret dejtade hennes ex-pojkvän.

Trots att den yngsta kidnapparen är välkänd av Malmöpolisen är hon inte tidigare dömd. Hon har utretts för ett 20-tal brott, främst våldsbrott, men samtliga har lagts ned.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson Bornudd
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro