ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flirtskola för vuxna: Så lär du dig att flirta på ett bra sätt

Pelle Ullholm och Ana Udovic · 23 Nov 2016
Uppdaterad 23 Nov 2016

Foto: illustrationer Eva Fallström


En flirt kan vara spontan eller noga genomtänkt. Balansgången är inte enkel för dem som är ovana eller blyga. Så hur flirtar man på ett bra sätt? Här kommer en liten flirtskola för vuxna.

klar

Artikellänk är kopierad

Vissa tycker att flirtande är det enklaste som finns, medan andra tycker att det är en svår konst. Det kan kännas förvirrande eller rent ut sagt omöjligt att få till en bra flirt. Så, hur flirta på ett sätt som känns okej, oavsett om den andra är intresserad eller inte? Hur visa intresse utan att verka för direkt eller desperat? För den ovane eller blyge gäller det att känna sig fram. En flirt helst ska kunna besvaras. Ett grundtips är att steg för steg visa hur du känner och samtidigt försöka iaktta hur den andra reagerar. Ge den andre tid att känna efter. Den som börjar flirta har ju redan hunnit känna efter medan den andra kanske blir lite överraskad. Hur ser då ”rätt” svar ut? Ett leende och en blick tillbaka är positivt. Väljer den andra att inte le eller titta tillbaks, är det kanske för att den är ointresserad, kanske för att den är blyg (återigen, ta det steg för steg).

►LÄS MER: Så vet du om du kan leva i ett öppet förhållande

Digitalt kan en komplimang besvaras med en smiley om personen blir glad eller med ingenting om hen är ointresserad. Känns det som att du aldrig får till en bra flirt? Då kan det vara bra att fundera på det här med tid och rum. Fråga dig: I vilka sammanhang finns jag? Rör jag i samma cirklar hela tiden? Du behöver inte tänka att du söker en ny relation, testa bara att bara göra andra saker. Fundera också på sociala stunder. Ibland rusar vi bara framåt och vågar inte stanna upp. Är du i en rolig stund som känns bra? Låt det handla om just det. Inte tänka ny relation direkt, inte tänka ny lägenhet, parmiddagar och gemensamma semestrar. Då blir det stort och svårt och dramatiskt. Du har rätt att bara flirta lite utan att planera om livet.

Missa inte heller nätet – det är den vanligaste miljön för vuxenflirt i dag. Nätets avstånd kan kännas bekvämt, och du har tid att fundera över dina svar. Där kan det vara lättare att vara ärlig men också att prata spontant. Nätflirta kan du göra hemifrån, det kan bli något du hinner med lite i förbifarten. Många som hänger på Tinder, Grinder eller annan sex- eller dejtingapp går in flera gånger varje dag, andra använder den mer sparsamt. RFSUs egen undersökning Kådiskollen 2016 konstaterar att det inte är så att tekniken i sig leder till mer sex, åtminstone inte vad gäller Tinder. Däremot till bekräftelse och förströelse. Botanisera, googla det som passar dig, är det mötesplatser som handlar om sex? Eller kanske mer om romantiska relationer?

►LÄS MER: Därför vågar inte killar fråga om sex

En sista sak. Även om vi har en stark tvåsamhetsnorm går det såklart att ställa sig utanför. Eller vila i det som är, ge sig tid. Rusa inte huvudstupa in i något, hjärtat först, bara för att du så gärna vill vara omtyckt av någon annan. Sedan finns en regel som gäller livet igenom: Du är modig om du visar vad du känner. Det kan vara väldigt jobbigt om den andra är ointresserad, men att stå för sina känslor känns alltid bra efteråt. 

klar

Artikellänk är kopierad

Pelle Ullholm och Ana Udovic
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro