ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Florida Mayhem-stjärnan om nya livet i Los Angeles

Erik Glanell · 11 Jan 2018
Uppdaterad 11 Jan 2018
Kevyn "TviQ" Lindström, Tim "Manneten" Bylund, Johan "CwoosH" Klingestedt, Sebastian "Zebbosai" Olsson och coachen Vytis "Mineral" Lasaitis representerar de blågula färgerna i Florida Mayhem.

Kevyn "TviQ" Lindström, Tim "Manneten" Bylund, Johan "CwoosH" Klingestedt, Sebastian "Zebbosai" Olsson och coachen Vytis "Mineral" Lasaitis representerar de blågula färgerna i Florida Mayhem. Foto: Erik Glanell


För Florida Mayhem-spelarna har omställningen att flytta till USA varit stor. Support-stjärnan Sebastian "Zebbosai" Olsson berättar om pengarna, spelarhuset och den nya vardagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Äntligen är det dags för det svenskaste av lagen i Overwatch League att spela sin första match. Oturligt nog började det nya året med en rejäl influensa för Zebbosai så uppladdningen inför lagets entré på ligascenen har inte riktigt varit optimal.

– Jag körde hemma medan de andra åkte in till studion för att spela. Vi har ändå fått in några timmar och känner att vi är redo och har chansen att slå London. Både Boston och London är väldigt bra lag så det är en tuff start, men det ska nog gå bra, säger han.

Till skillnad från många andra lag i Overwatch League har Florida Mayhem hittills bara sex registrerade spelare, nämligen samma sexa som när de kallade sig för Misfits. Medan deras motståndare tvingats lägga tid på att få upp synergin i laget och implementera fler spelare har svensklaget lagt den tiden på att optimera sitt spel.

– Det mesta tiden har gått åt att komma in i den nya patchen. Vi har försökt hitta och sätta alla detaljer och det har tagit en stund. Det är mest att vi måste lära oss hur vi ska spela den nya metan, säger han.

Omställningen att som Misfits-spelare sitta hemma på sin kammare i Sverige och gejma till att flytta till USA för att bosätta sig i Los Angeles har varit stor.

LÄR MER: Semmler lämnar CS-scenen för Overwatch League

– Jag var lite orolig i början. Vi bor ju tillsammans i ett hus allihopa så jag var rädd att man inte skulle få tid för sig själv. Men alla har egna rum med datorer och det har funkat bra. Det är kul eftersom vi delar samma intresse så även när vi inte spelar Overwatch så spelar vi pingis eller något annat, säger Sebastian ”Zebbosai” Olsson.

pil
Så ser en vanlig dag ut för Zebbosai

07.30: Går upp och tränar. Spelar lite badminton på planen på spelarhusets baksida och gymmar lite.

10.30: Åker in till studion för att pracca Overwatch.

19-20: Åker hem till spelarhuset som ligger ungefär 30 minuter med bil från arenan.

Skulle man kunna kalla huset för ett lyxhus?

– Det är ju större än det morsan och farsan hade när jag växte upp så för mig är det väl det, svarar han leende.

Samtidigt innebär livet i Overwatch League bättre betalt, ingen boendekostnad eller utgifter för mat.

– Det är betydligt mycket lättare nu. Det enda jag behöver fokusera på är att spela, säger han.

pil
Fem snabba med Zebbosai

Vem i laget tiltar mest? ”Logix, han blir bara helt tyst, säger ingenting och slår i tangentbord.”Vem i laget peppar mest? ”CWoosH. Det är kanske inte med mening, men han är en så go personlighet som man skrattar åt naturligt.”Vem i laget skriker ”heal” mest? ”Det är nog jag, haha, även fast jag är support så är det nog jag.”Vem i laget spelar oftast onödigt aggro? ”Logix, det hänger lite ihop med tilten.”Vem i laget är mest loot-galen? ”Det är Logix igen. Han är väldigt intresserad av skins, de andra är inte riktigt det, men Logix tycker om det.”

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro