ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Floridas lagstiftare: Tillåt lärare att vara beväpnade

Valerie Kaspersen · 8 Mar 2018
Uppdaterad 8 Mar 2018
Den 3 mars demonstrerade studenter utanför Vita Huset för hårdare vapenlagar i landet. Bilden är en arkivbild.

Den 3 mars demonstrerade studenter utanför Vita Huset för hårdare vapenlagar i landet. Bilden är en arkivbild. Foto: IBL


Sent under onsdagen gick förslaget om att beväpna lärare igenom i Florida. Nu måste förslaget godkännas av guvernören.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter de senaste skolskjutningarna I USA har debatten om att låta lärare bära vapen fått nytt liv. Floridas lagstiftare fick nätt och jämt igenom förslaget. Majoriteten av demokraterna i Florida var emot förslaget, samtidigt som det backades av flera familjer som drabbade av skjutningen i Parkland, rapporterar The Guardian.  

Guvernören Rick Scott har tidigare uttryckt att han är emot vapen i klassrummen och det är oklart ifall han kommer att lägga veto.

– Jag ska läsa igenom förslaget, men jag har varit tydlig med att jag inte tror på att beväpna lärare, sade Rick Scott till reportrar på plats.

Förslaget innebär även att åldern för att köpa vapen höjs från 18 år till 21 och att skolorna ska få mer pengar till säkerhet och stöd för de med psykiska besvär. Det här är första gången på 22 år som statliga lagstiftare godkänner en reglering av vapeninnehav och köp i Florida.Lagen ska även förbjuda försäljning av så kallade “bump-stocks”, det vill säga tillbehör som ger halvautomatvapen liknande eldkraft som helautomatiska vapen.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro