ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flygande bilar till höger och vänster

Aron · 3 Apr 2012
Uppdaterad 3 Apr 2012
Terrafugia Transition

Terrafugia Transition


klar

Artikellänk är kopierad

Det finns något oroande i att det här klippet är uppladdat på Youtube den 1 april. Men, inte bara känns det som ett lite för påkostat aprilskämt, dessutom skriver en så pålitlig källa som BBC om den flygande holländska bilen.

Pal-V kör du antingen runt som en bil på tre hjul, eller så flyger du den som en gyrokopter. Att det är en gyrokopter betyder att den behöver fart framåt för att flyga, varför en startbana på minst 165 meter är ett krav. Tråkigt för den som trodde fordonet var ett smidigt sätt att smita från rusningstrafiken.

Men även ett amerikanskt företag har presenterat en flygande bil som de nu menar är redo för kommersiellt bruk. Terrafugia Transition ska finnas på marknaden inom ett år, efter att den nu testats färdigt för kommersiellt bruk. Den påminner mer om ett flygplan än en helikopter.

Här är det vingarna som går att fälla in så att flygbilen ska platsa i garaget. Metro har skrivit om Terrafugia Transition förut och redan då stod det klart att bilen skulle ut på vanliga gator. Nu är alltså beskedet inom ett år, senast (i juli förra året) var det om ett år. Vi får hoppas det inte dröjer för länge nu.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro