ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flygbolag tar betalt för extra benutrymme

METRO · 2 Dec 2013
Uppdaterad 2 Dec 2013

Nu blir det dyrare att sitta vid en nödutgång eller på en annan plats med extra benutrymme. Flygbolaget SAS inför avgiften på sina långdistanslinjer till Asien och USA.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Från och med nästa måndag, den 9 december börjar flygbolaget SAS ta betalt för extra benutrymme vid långflygningar. På flygningar i ekonomiklass till Asien och USA kommer det att kosta 300 kr per enkelresa, rapporterar Privata affärer.

– När du bokar kan du betala för att sitta exempelvis vid en nödutgång, det är ett sätt att betala för den servicen, säger Henrik Edström, presschef på SAS till Privata affärer.

Det handlar om ett fåtal platser per flygplan med extra mycket plats. Tidigare har det inte kostat något, utan  den som varit först till kvarn har fått de åtråvärda platserna. 

Henrik Edström tycker inte att det är orättvist att personer med långa ben nu får betala mer för att sträcka ut ordentligt.

– Det är en begränsad målgrupp. För de som kommer att utnyttja tjänsten är det en extra service, och vi tycker 300 kr är en rimlig avgift.

Det finns i nuläget inga planer på att införa samma system på andra flyglinjer än långdistans.

klar

Artikellänk är kopierad

METRO
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro