ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flygbolaget hade överbokat flighten – här släpar de passagerare av planet

Simon Krona · 11 Apr 2017
Uppdaterad 11 Apr 2017

Passageraren vägrade lämna sin plats efter att United Airlines överbokat sin flight. Då släpade säkerhetsvakterna ut honom ur planet – bokstavligen. Nu sprider sig videon från händelsen på nätet.

klar

Artikellänk är kopierad

– Herregud, vad gör ni? Titta vad ni har gjort med honom, skriker en kvinna.

Vakten släpar resenären över två armstöd och sedan genom hela mittgången ut ur planet.

Flygbolaget United Airlines skriver i ett uttalande att flighten var överbokad och att ingen av passagerarna ville lämna sin flygstol frivilligt. Då valdes fyra passagerare slumpmässigt ut för att lämna planet. När mannen vägrade lämna sin plats tillkallades vakter som utförde ingripandet som syns i videon.

Flygbolag säljer fler platser än vad planet rymmer rutinmässigt eftersom att de räknar med att några passagerare inte kommer dyka upp. När ett plan väl blir överbokat erbjuder de kompensation för passagerare som väljer att lämna sin plats frivilligt.

En av passagerarna på det aktuella planet säger till New York Times att United Airlines i det här fallet erbjöd 800 amerikanska dollar till den som lämnade sin plats.

Agerandet har utlöst en kritikstorm mot flygbolaget. Vakten som släpar mannen i videon har tagits ur tjänst i väntan på utredning.

United Airlines vd Oscar Munoz skriver i ett uttalande:

”Jag ber om ursäkt för att vi behövde omboka de här kunderna. Vårt team arbetar hårt tillsammans med myndigheter och för att kunna utföra vår egen utredning kring det inträffade.”

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro