ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flygplan nödlandade efter bombhot

Metro/TT · 25 Apr 2014
Uppdaterad 25 Apr 2014

Ett Norwegian-plan tvingades på fredagen nödlanda på Landvetter utanför Göteborg på grund av ett bombhot. En passagerare på planet, som var på väg från Köpenhamn till Oslo, uppgav att han lagt en bomb i bagageutrymmet

klar

Artikellänk är kopierad

Allt ska ha gått lugnt till vid landningen, och vid 17-tiden kunde de 94 personerna ombord lämna planet utan några incidenter.

Personen som framförde bombhotet greps, men det var strax före klockan 20 oklart om hotet var äkta.

Tekniker ur den nationella bombgruppen var då på väg från Stockholm och Malmö, eftersom det inte fanns några tillgängliga i Göteborg. Men det var oklart när planet, av typen Boeing 737, skulle kunna genomsökas.

– Det kan hända att planet får stå ett par timmar innan man vågar sig på det. Om det nu är så att det var tänkt att smälla i luften mellan Kastrup och Gardermoen, så kan det smälla ganska snart i så fall, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

Det är oklart vem den misstänkte mannen är. När TT talade med polisen var hans identitet inte klarlagd och man visste inte från vilket land han kommer.

– Mannen själv vidhåller när han är gripen och fängslad att det finns en bomb i bagageutrymmet. Piloten säger till oss att det kan finnas något misstänkt föremål i bagageutrymmet.

Brottet rubriceras som luftfartssabotage.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro/TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro