ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flygplats missade åtta av nio vapen

TT · 7 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Åtta av nio testpersoner slank igenom säkerhetskontrollen på Gardermoens flygplats norr om Oslo. Testpersonerna hade knivar, sprängladdningar och en patron i packningen, skriver tidningen Verdens Gang efter norska Luftfartstilsynets oanmälda stickprovskontroll.Resultatet har inte offentliggjorts men tidningen har talat med flera källor som avslöjat det usla resultatet.

En av personerna hade dolt en kniv i behån och en patron i en hårklämma. Testpersonerna ska också ha skickat tre bagar med sprängmedel genom röntgenkontrollen. Bara en avslöjades och bara en testperson stoppades.Luftfartstilsynet vill inte kommentera uppgifterna.– Om det är så att det finns en förbättringspotential så tätar vi hålen, säger en talesman. Säkerhetskontrollen på flygplatsen sköts av bemanningsföretaget Adecco, som inte heller vill kommentera undersökningen. Men enligt tidningens källor skickades flera anställda hem sedan fadäserna upptäckts.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro