ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flygrädd 20-åring bad en bön – blev utkastad från planet

Johan Wikén · 7 Dec 2015
Uppdaterad 11 Jan 2017
Mannen skulle hem från en tävling i Sverige när han stoppades.

Mannen skulle hem från en tävling i Sverige när han stoppades. Foto: TT/Alamy


En 20-årig man tvingades av ett flygplan som skulle lyfta från Kastrup på grund av misstänkt beteende”. Men det var på felaktiga grunder, enligt polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

I söndags larmades polis till flygplatsen Kastrup utanför Köpenhamn. Anledningen var att en man enligt uppgift uppträtt märkligt.

Kaptenen på Air France-planet, som skulle till Paris, ville att mannen skulle kliva av planet. Det misstänkta beteendet bestod bland annat av att han hade bett en bön och tittat på en video av ”fundamentalistisk karaktär”, rapporterar danska TV2. Mannen togs av flygplanet som sedan lyfte mot Paris.

LÄS MER: Rosling: Därför tar flyktingar livsfarliga båtar i stället för flygplan

Men mannen var oskyldig till anklagelserna, meddelade polisen på måndagen.

– Mannen fick sitt bagage undersökt, men det visade sig inte vara något speciellt. Och det var en parkour-video han hade tittat på, säger vakthavande polisbefäl till danska TV2.

Den marockanska 20-åriga mannen, som hade varit på en parkour-tävling i Sverige, fick senare en ny flygbiljett till Marocko. De som ordnade parkour-tävlingen har skrivit om händelsen och kritiserat flygbolaget på sin Facebooksida. ”Rasismen måste stoppas”, skriver de bland annat.

– Enligt honom ska någon ha anklagat honom för att se ut som en terrorist. Han bad en bön eftersom han är rädd för att flyga, säger Filip Ljungberg, eventansvarig på Air Wipp Challenge, till Aftonbladet.

►LÄS MER: Han mötte sin dubbelgångare – på flygstolen bredvid

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro