ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flygvärdinnorna vann – får bära byxor

Tomas Lundin · 10 Feb 2016
Uppdaterad 10 Feb 2016
Äntligen får flygvärdinnor ha på sig byxor.

Äntligen får flygvärdinnor ha på sig byxor.


Flygvärdinnorna på British Airways har äntligen vunnit striden om att få bära byxor i kabinen. De anställda firar segern – och välkomnar flygbolaget in i 2000-talet.

klar

Artikellänk är kopierad

I två år har anställda på den brittiska flygjätten kämpat för att få rätten att bära byxor i stället för kjol och strumpbyxor, skriver The Guardian. Enligt facket Unite är det något som 83 procent av de anställda vill kunna välja. Enligt facket handlar det inte uteslutande om jämställdhet – det finns även praktiska orsaker.

– Kvinnlig kabinpersonal behöver inte längre huttra i kylan, vätan och snön i vintriga klimat, och kan också få skyddet av byxorna på destinationer där det finns risk för malaria eller zikavirus, säger Matt Smith, regionalt ombud för facket enligt The Guardian.► LÄS MER: Flygpersonal skräckslagna av klotter på planet

Samtidigt verkar trenden gå bakåt i andra delar av flygbranschen. Etihad tog bort valet att bära byxor i sin senaste omgörning och Ryanair – flygbolaget som fram till förra året uppmuntrade personalen att posera i bikini för en kalender – har inte heller byxor som val.

Skandinaviska Sas låter däremot den kvinnliga kabinpersonalen bära byxor, säger Anna Wiksten på flygbolagets presstjänst. 

– Självklart får man välja vad man har för nederdel själv. Det har varit så i över 20 år.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro