ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flykting som påstods ha dött i kön efter hjälp är ett mysterium

· 27 Jan 2016
Uppdaterad 28 Jan 2016
Utanför socialtjänsten i Berlin väntar många flyktingar på att få registrera sig. Där finns ett uppvärmt tält, men långt ifrån alla får plats och tvingas vänta ute i kylan. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. 

Utanför socialtjänsten i Berlin väntar många flyktingar på att få registrera sig. Där finns ett uppvärmt tält, men långt ifrån alla får plats och tvingas vänta ute i kylan. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle.  Foto: TT


En volontärorganisation gick på onsdagen ut med att en flykting som köade efter hjälp dog i väntan på den. Men fallet är ett mysterium. Polisen kan varken få det bekräftat av räddningstjänsten eller något sjukhus i Berlin.

klar

Artikellänk är kopierad

Den tyska volontärorganisationen Moabit hilft (Moabit hjälper) postade en dödsannons på deras Facebook-sida under onsdagen där de bland annat säger: ”Du har överlevt så mycket. Du överlevde inte Lageso” och sa att en flykting dött i kön till Socialförvaltningen. 

Lageso, socialförvaltningen i Berlin, är platsen alla nyanlända flyktingar måste besöka för att bli registrerade och få någonstans att bo.

Men senare visade det sig att upggifterna inte verkade stämma. Polisen har nämligen inte kunnat få händelsen bekräftad – varken från räddningstjänsten eller från något sjukhus i Berlin. 

Enligt Spiegel Online har polisen hållit förhör med volontärarbetaren som postade bilden på Facebook. 

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro