ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flyktingar tecknar dyra kreditlån för att betala skulder

TT · 30 Nov 2014
Uppdaterad 30 Nov 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

Flera nyanlända flyktingar i Sverige tvingas teckna dyra kreditlån hos butikskedjor, rapporterar Sydsvenskan.

​​hemlandetbutikskedjanDet förekommer att nyanlända flyktingar tecknar dyra kreditlån hos en butikskedja för att betala skulder för den dyra flykten och för att hjälpa familjen i . Lånen tas genom att skaffa ett kreditkort hos som erbjuder kortet med en kredit på upp till 20 000 kronor.

Krediten är tänkt att användas till att handla i butiken, men i stället tas pengarna ut och används till släkt och skulder. Det rapporterar Sydsvenskan som träffat en ung man som flydde kriget i Syrien för ett år sedan och tagit det här lånet där räntan ligger på strax över 15 procent. Tidningen har varit i kontakt med flera flyktingar som tagit samma lån.

Även Kamal Rifai, ordförande för Syriska föreningen i Malmö, känner flera som tagit de här lånen. Han säger till tidningen att det är problematiskt att personer som redan är i en utsatt situation, nya i Sverige och går på etableringsstöd (runt 80 000 kronor om året) kan skuldsätta sig med så hög ränta.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro