ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flyktingarna vägrade att lämna bussen – nu berättar de varför

Niklas Sandberg · 10 Nov 2015
Uppdaterad 10 Nov 2015
Flyktingarna berättar nu varför de vägrade att lämna bussen i Sundsvall i helgen.

Flyktingarna berättar nu varför de vägrade att lämna bussen i Sundsvall i helgen. Foto: TT


I helgen vägrade 25 flyktingar att kliva av bussen i Sundsvall. Nu berättar de varför. Vad som av många uppfattats som missnöje och otacksamhet från flyktingarna, visar sig nu att röra sig om missförstånd och bristfällig information.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i helgen som en buss med 25 flyktingar från Malmö anlände till Sundsvall. Vid ankomst vägrade flyktingarna att lämna bussen. Enligt uppgifter till Migrationsverket ville de tillbaka till Malmö eftersom flyktingboendena låg för långt ifrån närmaste stad.

Nu ger de dock sin syn på saken och förklarar sitt agerande som de menar på grundar sig i ett missförstånd och felaktig information från Migrationsverket, skriver Sundsvalls Tidning.

– De sa att vi bara skulle vara på bussen i en timme och fyrtio minuter. När timmarna sedan gick började vi bli riktigt oroliga. Efter 15 timmar skulle vi plötsligt kliva av mitt ute i skogen, säger en av flyktingarna till Sundsvalls Tidning.

Enligt honom kom han till Sverige för att bo nära sina barn på Öland. Han trodde därför att bussen skulle gå åt det hållet.

– Hade jag vetat det hade jag så klart inte klivit på bussen utan väntat på ett alternativt boende närmare Öland.

►LÄS MER: Här är de europeiska länder som vill vägra ta emot flyktingar

Andra flyktingar uppger liknande historier och menar att de efter den 15 timmar långa bussresan var hungriga och trötta. De var därför irriterade på Migrationsverkets personal och på busschauffören som ska ha lämnat bristfällig information.

– Vi ville inte tillbaka till Malmö utan till våra ursprungliga destinationer. Jag hade ju till exempel fått veta att jag skulle till min pappa i Oskarshamn, säger en flykting.

Efter mediernas rapportering, som de tycker gett en felaktig bild av att de har varit otacksamma, vill de nu poängtera att de snarare är väldigt tacksamma över att få komma till Sverige.

– Det är ett bra folk och ett bra land som ställer upp och tar emot oss när andra länder stänger sina gränser, säger flyktingen till Sundsvalls tidning. 

►LÄS MER: Nej, polisen tjänar inte 2000 kronor mer än flyktingar

klar

Artikellänk är kopierad

Niklas Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro