ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flyktingen från Syrien: Kom inte till Sverige!”

Emmelie Wallroth · 18 Aug 2015
Uppdaterad 18 Aug 2015

Den syriska flyktingen Mahmoud Bitar vill med hjälp av humor slå hål på myter som sprids om Sverige. Kom inte till Sverige. Eller tänk åtminstone igenom det ordentligt”, säger han till BBC.

klar

Artikellänk är kopierad

Mahmoud Bitar.
Mahmoud Bitar.Foto: BBC

Via Turkiet, Egypten, Turkiet igen och sedan Grekland tog sig Mahmoud Bitar efter tre år fram till Sverige efter att ha flytt från Syrien, rapporterar BBC.

sociala medier vill han på ett humoristiskt och ironiskt sätt driva med myterna som sprids om hur det är att leva som flykting i Sverige och skojar om sitt liv som flykting.

– Folk överdriver kring hur fantastiskt livet i Sverige är och när de kommer hit får de en chock. Jag vill visa verkligheten genom att använda humor, så att folk ska förstå, säger han till BBC.

►LÄS MER: Flera rika länder tar inte emot flyktingar från Syrien

Han skämtar bland annat om att man kan plocka pengar på träd och tar upp att det så lätt att få ett pass i Sverige att till och med en hund kan få det.

– Kom inte till Sverige. Eller tänk åtminstone igenom det ordentligt, säger Mahmoud Bitar till BBC.

Han menar dock inte att det är tufft att leva i Sverige.

– Jag kom till Sverige eftersom människor behandlar en väl här. De ger dig husrum och jobb och folk är väldigt trevliga mot utlänningar.

►LÄS MER: Rekordmånga syriska flyktingar

– Min dröm är att Syrien ska bli vad det en gång var. Då skulle jag vara en av de första som återvänder, säger han till BBC.

Metro har sökt  Mahmoud Bitar via sociala medier.

Här hittar du hans kanal på Youtube.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro