ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

FlyMe vill bilda nordisk lågprisjätte

· 3 Jul 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

FlyMe vill bilda nordisk lågprisjätte Göteborgsbaserade FlyMe vill bilda en nordisk lågprisflygjätte tillsammans med danska Sterling och norska Norwegian. Dessutom tänker bolaget notera sig på Oslobörsen ­ och ta in 1 miljard i nytt kapital. Franco Fedeli, styrelseledamot och tidigare koncernchef i FlyMe, bekräftar norska tidningsuppgifter om att bolaget planerar att köpa, alternativt gå ihop med, Sterling. I ett andra steg kan ett köp av Norwegian bli aktuellt. ­Vi för en sådan diskussion, ja, säger han. Han bedömer att diskussionerna avseende Sterling snart kommer att kunna slutföras. ­Det lär förmodligen kunna bli en affär inom kort. Även Norwegian är ett "klart intressant" bolag enligt Fedeli. ­Men där har vi inte kommit lika långt i de diskussionerna. Så det är lite prematurt att tala om Norwegian. Finns det fler potentiella partner eller uppköpsobjekt?

­Ja, samtliga lågkostnadsflygbolag i Norden, du har ju Fly Nordic också, passar in i ett sådant mönster.

FlyMe gjorde i fjol en förlust på över 170 miljoner kronor och tog tidigare i år in drygt 270 miljoner i en nyemission. Bolaget är sedan tidigare på väg att ta över litauiska Lithuanian Airlines.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro