ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flytande asylboende nobbas – av alla

Evelina Pålsson · 24 Feb 2016
Uppdaterad 24 Feb 2016
Även fartyget Ocean Gala som rymmer 1 800 asylsökande har svårt att få en hamnplats.

Även fartyget Ocean Gala som rymmer 1 800 asylsökande har svårt att få en hamnplats. Foto: TT Nyhetsbyrån


På den flytande bostadsplattformen Bibby Stockholm” finns det plats för 500 asylsökande. Men kommunernas intresse för att ta emot det flytande asylboendet är svalt enligt Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Skepsmärklarna Tore Ulff Chartering har enligt Aftonbladet skrivit avtal med Migrationsverket om ett flytande asylboende med rum för 500 asylsökande.

► LÄS MER: Det här fartyget ska bli Sveriges nya asylboende

Problemet är bara att ingen kommun vill ta emot boendet. Inom två månader måste Tore Ulff Chartering ordna en hamnplats och nödvändiga avtal innan avtalet upphör.

– Ingen kommun som jublar direkt. Vi har hållit på med det här sen i september och svaret är: ”Jättebra idé, men inte här”, säger Peter Ulfvin på företaget Tore Ulff Chartering till Aftonbladet.

Kommer ”Bibby Stockholm” att sättas i bruk som asylboende kommer kostnaden för Migrationsverket att landa på omkring 200 000 kronor per dag om plattformen är fullbelagd.

► LÄS MER: Metro besöker asylboende: "Jag korsade Medelhavet – för vad?"

– Det kommer nog att handla om mellan 400 och 500 kronor per person och dag, men det är inte färdigförhandlat ännu, säger Peter Ulfvin till Aftonbladet.

Även fartyget Ocean Gala som har avtal med Migrationsverket om att öppna asylboende med rum för 1 800 asylsökande har svårt att få bygglov. US Shimpmanager som levererar fartyget har sökt bygglov i Härnösand men kommer förmodligen att ett nej då samtliga partier i kommunen är kritiska till att förlägga ett så stort asylboende i hamnen.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro