ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flytande spritvaruhus slet sig i stormen

TT och Metro · 7 Dec 2013
Uppdaterad 7 Dec 2013

Det flytande spritvaruhuset Bordershop i tyska Puttgarden håller stängt både söndag och måndag. Orsaken är att det sex våningar höga och 100 meter breda spritvaruhuset i går slet sig i stormen.

klar

Artikellänk är kopierad

Bordershop i Puttgarten.
Bordershop i Puttgarten.Foto: Imago/Wolfgang Fiedler/All Over Press

Det skriver Sydsvenskan.

Pråmen började driva in mot färjeterminalen och först i dag lördag lyckades två bogserbåtar få Bordershop på plats.

►Efter ”Sven” – nu kommer snön

Färjorna mellan Rödby och Puttgarden har kommit igång efter stormen och kommer att gå under helgen. Vissa turer kan dock bli inställda. Stena Lines turer går som vanligt men dras med förseningar.

►Här kör bilen på en väg av vatten

Det blev en lång natt för de cirka 90 bussresenärer som åkte från Sverige och fastnade vid dansk-tyska färjelägena Rödby och Puttgarden på grund av stormen. Ett stort antal bussar kom vare sig fram eller tillbaka. Resenärerna som var på väg mot Tyskland för att gå på julmarknad blev sittande utan vare sig mat eller dryck.

– De fick till slut tag i lite vatten, bröd och snacks men har haft en jobbig natt, säger Helen Bergh, en av ägarna till MK Bussresor i Skara.

►Expert: Trams att döpa stormar

Under morgonen stod det klart att båtarna inte kommer att gå i helgen och bussarna har nu vänt hemåt mot Sverige.

– Med facit i hand borde bussarna inte ha åkt från Sverige, men vi hade inga indikationer på att stormen skulle ställa till det på det här viset, säger Helen Bergh.

klar

Artikellänk är kopierad

TT och Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro