ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Flytta bilen på rätt dag - annars får du böter

Tobias Sahlén · 31 Okt 2013
Uppdaterad 1 Nov 2013

I dag börjar städdagarna i ytterområdena Stockholm stad. När löven och snön faller kan det bli knepigt att både köra och parkera på Stockholms gator. Därför har Stockholms stad utökat antal gator med städdagar i ytterförorterna. För dem som inte flyttar på sin bil väntar böter.

klar

Artikellänk är kopierad

En dag i veckan är det förbjudet att parkera bilen på en viss sida av gatan. Detta för att underlätta för gaturenhållning under höst och vintertid.

Många glömmer dock bort detta, speciellt i början av hösten när snön ännu inte har fallit ännu. MenpParkeringsvakterna, dem är ute och lappar ändå.

Enligt statistik från Trafikkontoret ökade antalet parkeringsböter med 20 procent i Bromma i fjol efter att den stadsdelen fått utökade städdagar på flera gator. Det rapporterade Lokaltidningen Mitt i tidigare i år.

– Det är kommunfullmäktige som har bestämt att utöka antalet städdagar och gator. Detta för att underlätta framförallt snöröjningen på gatorna, säger Jan Prestberg på Trafikkontoret.

Flyttar du inte bilen under aktuell städdag riskerar du parkeringsböter.

Städdagarna finns i söder- och västerort i Stockholms stad. För komplett lista gå in på Trafikkontorets hemsida.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Sahlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro