ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fnatic behåller legend-status efter vinst mot EnVyUs

Erik Glanell · 25 Jan 2017
Uppdaterad 26 Jan 2017
Olof "olofmeister" Kajboer och grabbarna i Fnatic visade stort självförtroende i matchen mot EnVyUs.

Olof "olofmeister" Kajboer och grabbarna i Fnatic visade stort självförtroende i matchen mot EnVyUs. Foto: Eleague/Fnatic


Det blev en jämn och spännande match när Fnatic gjorde upp med EnVyUs. Men med ett spel fullt av självförtroende tog sig den svenska kvintetten vidare till slutspelet.

klar

Artikellänk är kopierad

Fnatic fick en bra start som antiterrorister mot EnVyUs i fjärde rundan av ELeague-majorn. Kartan för dagen var Cobble och de fem första rundorna gick svenskarnas väg.Sen blev det ombytta roller och det blev EnVyUs tur att skaffa sig en fem i rad.

Efter det blev det ett klassiskt fram och tillbaka-spel som, mycket på grund av antiterroristernas ekonomiska nackdel, i halvtid resulterade i en ledning för fransmännen med 8-7.

I pistolrundan som terrorister dominerade Fnatic och övermannade lätt EnVyUs med fyra överlevande när rundan var slut.Glädjen blev dock inte långvarig. Rundan efter var fransmännen vassa trots ett stort underläge med arsenalen tog de hem rundan.

EnVyUs skaffade sig ett litet försprång som Fnatic snabbt lyckades ta igen.

Och något hade vaknat i Fnatic. Terroristerna valde en aggressiv bana och så gott som alla skott gick deras väg. Med ett spel som på många sätt påminde om det dominanta Fnatic som fansen väntat på att få se igen lyckades svenskarna ta sig upp till matchpoäng.

All press var på fransmännen som inte pallade trycket den här gången.

Fnatic fick därmed sin tredje vinst i majorn och med det en plats i en va kvartsfinalerna. Det innebär också att laget får behålla sin legend-status och är direktkvalificerade till nästa major.

Kvartsfinalerna spelas på fredag med start 16:00.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro