ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fnatic en upp efter första matchen på Dreamhack

Erik Glanell · 17 Jun 2017
Uppdaterad 17 Jun 2017
Fnatic fick en bra start på turneringen.

Fnatic fick en bra start på turneringen. Foto: Erik Glanell


Svenskarna gick vinnande ur striden mot Cloud9 på Mirage. Men debutmatchen blev en jämn historia.

klar

Artikellänk är kopierad

Läs alla artiklar från Dreamhack summer 2017 här

Svenskhoppen i Counter strike-laget Fnatic fick en strålande start i turneringen Dreamhack astro open på Dreamhack.

Första kartan var Mirage och med övertygande spel såg svenskarna ut att ha hittat formen i tid för att imponera på hemmapubliken i Jönköping.

Just som man kunde tro att Fnatic började bli varma i kläderna och gå mot en övertygande halvlek lyckades Cloud9 få ordning på spelet. Efter en viktig runda med strålande awp-spel av Jake ”Stewie2k” Yip hittade amerikanerna energin.

Helt plötsligt var ställningen 7-7. I sista rundan för halvleken lyckades Fnatic hålla undan och bytte till antiterrorister med 8-7.

Andra halvlek blev fick en mardrömsstart och efter en förlorad pistolrunda rullade rundorna in för Cloud9 som inte kunde stoppas förrän Fnatic, med endast pistoler, fick en nia på protokollet mot amerikanernas elva.

Det verkade vara precis vad den svenska kvintetten behövde för komma tillbaka i momentum. Efter fyra raka rundor till Fnatic tvingades Cloud9 till en taktisk timeout.

I rundan som följde visade Jake ”Stewie2k” Yip återigen prov på sin awp-skills som ensam kvar i laget, men tiden räckte inte till och Fnatic fick ännu en pinne på poängtavlan.

13-11 blev 14-11 trots ett i bland stressat spel från svenskarna.

Amerikanerna tänkte däremot inte låta Fnatic avsluta riktigt än och lyckades få med sig en runda till innan Fnatic knep åt sig matchbollen.

Sista rundan blev en riktig nagelbitare. Cloud9 forcerade a-sajten och Fnatics Dennis ”dennis” Edman lyckades med en fenomenal spray ta ner flera av Cloud9-spelarna. Trots det avgjordes det i en en mot en-situation mellan Freddy ”KRiMZ” Johansson och Timothy ”autimatic” Ta. Fnatic-spelaren lyckades komma i bakhåll och Fnatic tog hem sin första match.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro