ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fnatic FIFA-satsar – med AS Roma

Martin Nygren · 14 Feb 2017
Uppdaterad 16 Feb 2017
Fransesco Tottis klubb Roma har rekryterat ett e-sportslag – tre FIFA-spelare och en coach i Fnatics regi.

Fransesco Tottis klubb Roma har rekryterat ett e-sportslag – tre FIFA-spelare och en coach i Fnatics regi. Foto: Fifa/Fnatic/Roma/AP, MONTAGE


På tisdagen blev det offentligt att världsledande Fnatic går ihop med italienska fotbollsjätten Roma i en satsning på professionellt FIFA-tävlande.

klar

Artikellänk är kopierad

Nämn AS Roma för en fotbollsintresserad sportentusiast och du kanske får höra talas om en långhårig mittfältare med efternamnet Totti.

Men har du hört talas om deras fruktade trio ”Poacher”, ”Aman” och ”Insa”? Troligtvis inte – men det är smeknamnen för trion som utgör föreningens nya fotbolls-spels-lineup. Roma har nämligen, i partnerskap med globala e-sportsgiganten Fnatic – som har svenska counter-strike- och Heroes of the Storm-lag – rekryterat trion Sam Carmody, Aman Seddiqi och Nicoló Mirra.

Tränare för trion blir Colin Johnson. Samarbetet består i att laget representerar Roma medan Fnatic bidrar med allt däromkring.

”Detta gemensamma projekt möjliggör för oss att börja bygga ett starkt arv inom e-sport och entusiasmera våra fans på nya spännande sätt”, säger Romas president Jim Palotta.

”FIFA:s inträde i e-sportsvärlden har dragit till sig uppmärksamhet från många organisationer, både från etablerade fotbollsaktörer och inom e-sport”, kommenterar Fnatics vd Wouter Sleijffers.

klar

Artikellänk är kopierad

Martin Nygren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro