ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fnatic klara för efterlängtad final – övertygade mot Liquid

Erik Glanell · 3 Mar 2018
Uppdaterad 3 Mar 2018
Fnatic fick en frustrerande start, men lyckades vända och ta hem semifinalen mot Team Liquid.

Fnatic fick en frustrerande start, men lyckades vända och ta hem semifinalen mot Team Liquid. Foto: Erik Glanell/Metro


Den svenska femman i Fantic tog sig till final i och med semifinalvinsten mot Liquid i IEM Katowice. Ett efterlängtat besked efter en lång tuff tid för laget.

klar

Artikellänk är kopierad

Liquid fick en riktigt bra start mot Fnatic i den andra semifinalen i Spodek Arena under lördagen. Svenskarna vann pistolrundan men amerikanerna var på tå och plockade de sju följande rundorna. Frustrationen började synas hos Fnatic. När Robin ”flusha” Rönnqvist dunkande handen hårt i bordet efter att ha blivit ha blivit överraskad av Keith ”NAF” Markovic i ”banan” på Inferno var det nog många som såg en mörk match framför sig.

Fnatic lyckades dock ladda om och tog sig så smått tillbaka in i matchen som Liquid ledde med 9–6 i halvlek.

LÄS MER
Snax om uppbrottet: "Jag vill egentligen inte prata om Taz"

Trots en förlust i pistolrundan fortsatte den svenska femmans momentum även på CT-sidan. Runda efter runda plockades hem av Fnatic som bjöd såväl publiken i Spodek Arena som på streamen på fantastisk Counter strike.

Det var tydligt att Liquid hade svårt att hantera det starka försvaret av bombplatserna och plötsligt var Fnatic i ledning.

Amerikanerna utjämnade till 11–11, men svenskarna hade fått vittring på segern och kunde sju rundor senare räkna hem den första kartan.

LÄS MER
Linda "Ding1" Herman: 5 tips till dig som vill jobba med esport

Matchen gick över till Mirage och där var det egentligen inget snack. Fnatic med Freddy ”Krimz” Johansson i spetsen blev aldrig riktigt hotade.

När lagbytet skedde ledde svenskarna med 10–5 och det var som att andan hade gått ur motståndet. Det krävdes åtta rundor till. Sedan stod det klart at Fnatic tagit sig till final i IEM Katowice 2018. En efterlängtad sådan för ett lag som har gått igenom en tuff tid.

I söndagens final som startar 17.00 väntar Faze Clan som tidigare under lördagen besegrade Astralis.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro