ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fnatic klara för semifinal efter Inferno-kross mot North

Erik Glanell · 5 Apr 2019
Uppdaterad 5 Apr 2019

Foto: Starladder


Fnatic håller i sin starka form under Starseries & i-league. Danskarna i North hade inte en chans och avgörandet på Inferno blev ett blodbad.

klar

Artikellänk är kopierad

Fnatic har under Starseries & i-league visat att inga motgångar är stora nog att komma över. Den svenska femman har imponerat i gruppspelet och under fredagsmorgonen var de framme i kvartsfinal mot danskarna i North.

Och de var redo för spel.

Kvartsfinalen tog sin början på Mirage som snabbt blev en ensidig historia till svenskarnas fördel.

Vad än North försökte hitta på hade Fnatic ett svar och Jesper ”JW” Wecksell var ett ständigt irritationsmoment med sitt rörliga AWP-spel. Vid sidbytet hade Fnatic ett skaffat sig stort försprång med 11–4 som CT. Det dröjde inte heller lång tid på T-sidan innan det var över. Med 16–6 knep Fnatic den första kartan.

Andra kartan blev en klassisk Nuke. Fnatic lyckades visserligen få med sig nio rundor som CT. Men som så många gånger förut så var det poängen på T-sidan som avgjorde i slutet. North bjöd på flera kreativa sätt att utföra sina attacker och med sex vunna T-rundor låg pressen på svenskarna.

Dessvärre var Norths försvar vattentätt och Fnatic lyckades bara plocka en innan danskarna nått upp i tio och utjämnat till 1–1 i kartor.

Avgörandet blev på Inferno men North dök aldrig upp… Åtminstone verkade det inte så för Fnatic rullade som antiterrorister över danskarna som om matchen spelades mot bottar. Med 15 spelade rundor hade Fnatic pangat hem 14. Med välspelad pistolrunda var svenskarna uppe på matchpoäng och i följande runda var det över.

Fnatic tog sig med vinsten vidare till morgondagens semifinal mot NRG som de redan tidigare i turneringen har besegrat.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro