ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fnatic krossade Gambit – klara för kvartsfinal i majorn

Erik Glanell · 23 Jan 2018
Uppdaterad 23 Jan 2018
Fnatic hade inga problem att knuffa ut Gambit ur Eleague-majorn.

Fnatic hade inga problem att knuffa ut Gambit ur Eleague-majorn. Foto: Eleague


Efter tunga fallet mot Na'Vi var det ett helt annat Fnatic som dök upp mot Gambit på Mirage. Ett dominant sådant. Svenskarna säkrade lätt sin kvartsfinalplats.

klar

Artikellänk är kopierad

Fnatics liv i Eleague-majorn hängde på en skör tråd inför matchen mot de regerande mästarna Gambit. En förlust skulle innebära en misslyckad major. En vinst, en plats i kvartsfinalen och en bibehållen legend-status.

Trots en tung förlust mot Na’Vi bara minuter tidigare var det tydligt att luften inte hade gått ur den svenska femman. Der var taggade och vid gott humör och det spelglades också i självförtroende som de utstrålade i spelet.

Matchen som drog igång strax efter midnatt svensk tid spelades på Mirage och Fnatic fick en flygande start. Mycket tack vare löjligt bra spel av Jonas ”Lekr0” Olofsson som efter svenskarnas inledande sju vunna rundor hade samlat på sig 15 frags.

Det visade sig dessutom bara vara början. Fnatic var överlägsna som terrorister. Så till den grad att Robin ”flusha” Rönnquist tjurrusade in på b-bombplatsen med en mac 10 och fick det att funka både en och två gånger.

Vid sidbytet stod det 13–2 till svenskarna och drömmen om ett fortsatt major-spel var inom räckhåll. Andan hade gått ur de regerande mästarna i Gambit. När Fnatic dessutom tog hem pistolrundan som anti-terrorister var den sista spiken hårt hamrad ner i kistan.

Fnatic säkrade sin plats i slutspelet och en bibehållen legend-status med dominanta 16–2.

– Jag är lättad, det känns som att pressen har lyfts från mina axlar nu, sade Fnatics Maikil ”Golden” Selim som spelar sin första major.

Nu blir det några dagars vila för svenskarna innan kvartsfinalerna spelas på fredag 26 januari.

LÄS MER
HeatoN: Det stinker plastiga, amerikanska pengar om Overwatch League
klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro