ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fnatic-ledaren Golden: FaZe är vårt kryptonit just nu

Erik Glanell · 25 Jan 2018
Uppdaterad 25 Jan 2018
Maikil "Golden" Selim gör sin första major tillsammans med sina betydligt mer erfarna lagkamrater.

Maikil "Golden" Selim gör sin första major tillsammans med sina betydligt mer erfarna lagkamrater. Foto: Fnatic


Två semifinaler i rad har FaZe petat ut Fnatic i semifinalen. Mikail "Golden" Selim berättar om lagets ständiga nemesis och om drömmen som uppfylls genom att spela en major.

klar

Artikellänk är kopierad

Fnatic dök upp när de behövde i matchen mot förra majorns mästare Gambit. Den totala överkörning på Mirage garanterade svenskarna en plats i kvartsfinalen och en direktinbjudan till nästa major.

För lagets in game leader, eller lagledare om man så vill, Maikil ”Golden” Selim är det debut i majorsammanhang. Med 23-åringen vid spakarna har laget gått från en aggressiv stil som förlitade sig fullt på spelarnas individuella skicklighet till att spela mer som ett lag.

För dotesport.com berättar han vad det betyder att just nu befinna sig mitt i en av årets viktigaste Counter strike-turneringar.

– Det betyder allt för mig. Det är som en dröm som blir verklighet, När jag började spela CS:GO 2015 så var mitt mål att bli proffs och jag såg upp till grabbarna i Fnatic. Varje dag slet jag hårt – kanske åtta timmar per dag – och hade inget lag på flera månader. Det ligger mycket hårt arbete bakom var jag är i dag, säger han till sajten.

Den senaste turneringar som Fnatic deltagit i har de som bäst tagit slut i semifinalen och båda gånger har de fallit mot den tidigare Fnatic-spelaren Olof ”olofmeister” Kajbjer och hans FaZe.

– FaZe är lite som vårt kryptonit just nu. De besegrade oss två gånger i semifinalerna till EPL och ECS och inget annat lag har knuffat ut oss ur turneringar de senaste tre månaderna. Vi vet inte hur långt vi faktiskt kan gå. Vi vill vinna, men vem vill inte det?, säger han till dotesport.com.

För att Fnatic överhuvudtaget ska få chans på revansch mot FaZe krävs att båda laget tar sig till final. Något som kommer bli tungt för den svenska femman som i kvartsfinalen på lördag möter SK.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro