ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fnatic pressade världsettan – men föll i övertidsdrama

Erik Glanell · 10 Nov 2018
Uppdaterad 10 Nov 2018

Foto: ESL/IEM Chicago/skärmdump


Det blev ingen final för Fnatic i IEM Chicago. Svenskarna var starka och hade chansen att avgöra men danskarna vände och vann efter jätteunderläge.

klar

Artikellänk är kopierad

Semifinalen i IEM Chicago blev en bergochdalbana. En åktur som efter många svängar skickade ut Fnatic ur turneringen och tog Astralis vidare till den stora finalen.

Semifinalen började med att Astralis, på Dust 2, visade varför de är världens bästa lag. Fnatic föll i flera viktiga rundor där övertag vändes till förlust under Astralis-spelarnas briljans. Vid 14–3 till danskarna såg hoppet onekligen ut att vara ute. Tack vare en hjälteinsats av Simon ”twist” Eliasson började rundorna däremot rulla in till Fnatics fördel.

Astralis säkrade sin 15 runda men sen fortsatte Fnatic att nöta vad som skulle visa sig bli en drömcomback med ett sorgligt slut. När svenskarna tagit sig till 14 rundor och kämpade för övertid föll lotten till slut på Astralis.

Matchen gick över på Mirage och på ett sätt var det som att comebacken givit Fnatic det självförtroende de behövde. Jesper ”JW” Wecksell och Freddy ”Krimz” Johansson spelade som under guldåren och fick bra support av nyförvärvet Ludvig ”Brollan” Brolin.

Kartan blev jämn men från 11–11 tog Fnatic kontrollen och kunde avsluta med 16–12.

På tredje och sista kartan var det Fnatic som fick en drömstart. Astralis fick aldrig ekonomin att rulla som antiterrorister och Fnatic konstaterande en ledning med 11–4 i halvlek.

Danskarna knappade in några rundor som terrorister men Fnatic fortsatte att vara starka. När Jesper ”JW” Wecksell lyckades med en riktigt kaxig defuse på b-sajten hade de tagit sig till matchpoäng med sex rundor att avgöra på.

Spelarna i Astralis tog ett djupt andetag och bestämde sig för att inte ge sig utan en fajt. Runda efter runda gick Astralis väg. Vid 15–14 lyckades danskarna fullständigt mosa försvaret på b-sajten för att ta matchen till övertid.

Övertiden blev inte lugnare för nerverna. Det blev jämnt hela vägen. Till slut fick Astralis chansen att avgöra och med bara två Fnatic-spelare kvar mot fem danskar. Den svenska drömmen krossades där och då.

På det stora hela får det ses som starkt besked av Fnatic som haft den här uppställningen i mindre än en månad.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro