ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fnatic till ESWC-final

Linda Barna · 18 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

CS. Sverige skickar förra årets tvåor till världsmästerskapen i Counter Strike. Det stog klart efter en otroligt jämn final mellan förra årets andrapristagare fnatic och det otippade laget Begrip. Eftersom Sverige skickar två lag, behöver inte Begrip deppa över sin förlust, utan kommer även de få en plats i turneringen. Dock kommer de få bekosta resa och boende på egen hand, något som vinnarna slipper. Patrik "carn" Sättermon, en av spelarna i fnatic, berättar att fyra av de fem spelarna i laget har lirat ihop i fyra år. – Den femte kom in först i januari, berättar han. Han berättar vidare att lagets styrka är att de är bra kompisar vid sidan av spelandet. – Vi gör mycket kul saker tillsammans på fritiden också, inte bara spelar. Det är viktigt med bra vänskapsband inom ett lag. Sen är vi väldigt duktiga som Counter strike spelare också, förklarar han. Men det räcker inte bara med att vara bra kompisar för att vinna. – Vi har tränat 4 timmar om dagen varje vardag inför det här. Det är ganska vanligt för proffessionella lag, berättar han.

Men inför världsmästerskapet kommer fnatic tränar mera. – Vi bor alla på olika ställen i Sverige, så vi kommer träffas en vecka och spela mycket tillsammans. föklarar han vidare. Att laget kom tvåa i samma turnering förra året ökar förväntningarna på dem. – Visst känner vi pressen, men det är lite av charmen. Jag tror tror bara det bidrar till att vi kommer prestera bättre, och vårat mål är att vinna turneringen, säger Patrik

klar

Artikellänk är kopierad

Linda Barna
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro