ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Fnatics enda livlina i Worlds är en vinst mot Immortals

Erik Glanell · 4 Okt 2017
Uppdaterad 4 Okt 2017
Vi får hoppas att det är ett mer slipat Fnatic som kommer till startlinjen än det som dök upp i Play in-stadiet.

Vi får hoppas att det är ett mer slipat Fnatic som kommer till startlinjen än det som dök upp i Play in-stadiet. Foto: Riot games


Ett svajigt Fnatic måste snabbt försöka både form och prestera till 130 procent om de ska lyckas ta sig bortom gruppspelet i Worlds.

klar

Artikellänk är kopierad

MISSA INTE: Se alla avsnitt av esport-tv, med bland andra Jakob ”Yamatocannon” Mebdi som gäst, här!

Förhoppningsvis har Fnatic lagt hela sitt fokus på att toppa formen inför gruppspelet i Worlds som drar igång under torsdagen. Att laget är absolut toppform är nämligen en förutsättning för att Fnatic, med den svenska stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson, ska överleva gruppen.

Fnatic spelar i grupp B där motstånden heter Gigabyte Marines, Immortals och Longzhu Gaming. De sistnämnda får utan tvekan bära favoritskapet. Något annat än att det sydkoreanska laget, som nyligen spöade storfavoriterna SKT1 med 3–1 i LCK-finalen, skulle sluta etta i gruppen är svårt att föreställa sig.

Bakom de sydkoreanska giganterna är fältet mer öppet.

Fnatic har visserligen haft svårt att nå upp till sin potential och i Play in-stadiet visade de upp en svajig tendens. Av de som gick vidare från Play in var Fnatic till exempel det enda laget från en storregion som faktiskt förlorade en match. Med två gröna spelare i uppställningen kan det mycket väl ta slut i gruppspelet.

För att undvika ett abrupt slut i årets största League of legends-turnering är det därför ett måste för svensklaget att lyckas utmanövrera Immortals.

Immortals har däremot sett väldigt stabila ut sedan värvningen av veteranen Jake ”Xmithie” Puchero. Så den nordamerikanska organisationen kan bli en nog så svårt motståndare för Fnatic.

Det som talar för Fnatic är ordningen som de spelar sina matcher. De börjar med att möta vietnamesista Gigabyte Marine som av många är jumbotippade i gruppen. Om Fnatic tar hem vinsten på torsdag och får med sig självförtroendet in i matchen mot Immortals så finns det helt klart en chans att plocka ytterligare poäng.

Att vinna de två första matcherna är Fnatics enda livlina. Missar de där kommer Longzhu Gaming sätta sista spiken i kistan för svensklaget.

pil
Här är alla Fnatics matcher i gruppspelet

Torsdag 5 oktober12.30: Fnatic–Gigabyte Marines

Fredag 6 oktober11.00: Fnatic–Immortals

Söndag 7 oktober12.00: Fnatic–Longzhu Gaming

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro