ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fnatics HotS-lag: För mycket av spelet avgörs i draften

Erik Glanell · 17 Jun 2017
Uppdaterad 17 Jun 2017
Fnatics Heroes of the storm-lag ser formstarka ut i HGC på Dreamhack.

Fnatics Heroes of the storm-lag ser formstarka ut i HGC på Dreamhack. Foto: Simon Krona


Metro mötte svenska Heroes of the storm-laget för att prata formen, metan och hur det är att spela framför hemmapubliken på Dreamhack.

klar

Artikellänk är kopierad

Läs alla artiklar från Dreamhack summer 2017 här

Draften är ett ämne som ständigt dyker upp i diskussioner om moba-spel. Enligt Fnatics Heroes of the storm-lag som i helgen visar storform på Dreamhack avgörs matcherna inte nödvändigtvis när man väl börjar spela.

– Det mesta avgörs i draften, det gör lite för mycket än vad det ska göra just nu. När två jättebra lag möter varandra så är draften 90 procent, säger Simon ”scHwimpi” Svensson.

Vad skulle Blizzard kunna förändra i spelet för att det inte ska bli så?

– Playmaking ska highlightas mer. För det är verkligen så att ju högre upp du kommer desto mer avgörande är draften. Om vi möter ett sämre lag så kan vi komma undan med att ha en tre gånger så dålig draft. Men på högsta nivå så handlar det till 75 procent om draft, säger lagkaptenen och carryn Dob ”Quackniix” Engström.

Samtidigt menar Fnatic-proffest att det är lika för alla och att det därför inte nödvändigtvis är något som gynnar vissa lag.

– Alla vet ju det vid det här laget så det är bara att man måste se draften som femtio procent av spelet. Tänker man bara på det så är det inga problem. Det är så spelet fungerar, fortsätter han.

Borde det vara så?

– Borde vet jag inte, men jag har inga konkreta svar på hur de ska göra om det. Men jag tycker som sagt att playmaking ska highlightas så att man har mer tools att jobba med även om man har en sämre draft, säger Dob ”Quackniix” Engström.

Efter att utan större problem tagit sig igenom semifinalen mot eStar står bara Dignitas i vägen för att svenskarna ska nå den stora finalen.

– Det känns väldigt bra just nu. När vi spelade mot eStar så trodde vi att de var ett av de starkare lagen. De vann deras grupp och har sett starkast ut i den här turneringen. Så efter att vi vann där så känns det som om vi kommer att ta hem hela turneringen, säger Pontus ”Breez” Sjögren.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro