ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Fnatics revansch efter söndagens övertidsfall – vidare till semi

Erik Glanell · 18 Jun 2017
Uppdaterad 18 Jun 2017
Olof "olofmeister" Kajbjer stod för många av de viktiga fragsen som tog Fnatic till semifinal.

Olof "olofmeister" Kajbjer stod för många av de viktiga fragsen som tog Fnatic till semifinal. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack


Svenskarna får möta formstarka brassarna i Immortals efter en grym upphämtning på Inferno.

klar

Artikellänk är kopierad

Läs alla artiklar från Dreamhack summer 2017 här

Det var inte helt utan att få en jobbig flashback från gårdagen som man bevittnade matchen på Train mellan Gambit och Fnatic.

Fnatic började starkt och i halvtid hade de en ledning på 12-3. Sedan rann runda efter runda ur händerna på Fnatic och först efter att Gambit tagit sex raka lyckades Fnatic sätta stopp för läckan.

De följande rundorna gick fram och tillbaka varav flera avgjordes i en mot en-situationer innan Fnatic avslutade första kartan med 16-12 på poängtavlan.

När kampen om en plats i semin i stället förflyttades till Inferno blev det en jämn dragkamp mellan de två lagen. Halvleken slutade med minsta möjliga poängskillnad, 8-7, till Gambits fördel.

Som antiterrorister lyckades Gambit rycka ifrån och tog sig upp på 14-8 innan Fnatic svarade med en grym comeback där Olof ”olofmeister” Kajbjer stod för en stor del av jobbet. I rundan efter att Fnatic säkrat sin trettonde vunna runda lyckades Gambit ta sig upp på matchboll.

Fnatic vägrade låta den käppen i hjulet stoppa rullningen. Genom att knipa åt sig de två sista rundorna i ordinarie tid tog de matchen till övertid.

Den här gången gick övertiden dessutom vägen. Med 19-17 säkrade svenska femman vinsten och platsen i semifinalen mot brasilianska Immortals.

Semifinalen spelas i morgon 15:00.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro