ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Födda: Åtta traineer färdiga för att fajtas

Mary Örnborg · 17 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Agressos Ann-Charlotte Werdin ska nu stångas med den svåra uppgiften att välja ut nya kandidater. 

Agressos Ann-Charlotte Werdin ska nu stångas med den svåra uppgiften att välja ut nya kandidater.  Foto: Theresia Bråkenhielm


klar

Artikellänk är kopierad

En konsult måste kunna jobba ensam, vara trygg i sig själv, pedagogisk och lyhörd. Agresso som i höstas lanserade sitt första traineeprogram har gjort storslam. Alla i traineeprogrammet kvalificerade sig till fasta anställningar.– Programmet blev så lyckat genom att alla åtta har visat sig bli så bra konsulter. Samtliga har nu fått anställning; sju som applikationskonsulter och en som verksamhetskonsult, säger

Ann-Charlotte Werdin, HR-chef på konsultföretaget Agresso.I höstas gick Agresso för första gången ut med att söka nybakade studenter till sitt nyinrättade traineeprogram. 80 ansökningar trillade snabbt in och enligt Ann-Charlotte Werdin höll alla ansökningar hög kvalitet. Åtta plockades ut.– Det var svårt, men till slut föll valet på tre killar och fem tjejer.På Agresso har man ansett sig vara för små för att avsätta resurser för ett traineeprogram men i takt med att man vuxit och med ett behov av föryngring i företaget var det dags.– Bonusen med att ta in trainees är att vi också får nytt tänkande och kan matcha deras nya teoretiska kunskaper med praktisk tillämpning, säger Ann-Charlotte Werdin.

Det gemensamma för kandidaterna är att de är antingen civilekonomer med profilering på it, eller ingenjörer inom industriell ekonomi, systemvetenskap eller affärssystem.– Det är den kombinationen som vi vill att våra konsulter ska ha. Högskolorna har dessutom blivit mer medvetna om att konsultbolagen efterfrågar den bakgrunden och har därför anpassat sina utbildningar efter det. Kandidaterna tar med sig nya synsätt på hur processer ska drivas, något som vi kan lära av.

I höst tar Agresso in ytterligare en kull. Rekryteringsprocessen har redan börjat och man har hittills fått in runt 30 ansökningar.

•• Hur lyckas Agresso få in så många sökande?– Hos oss får man insikt i hela företagets verksamhet och möjlighet att skapa ett eget nätverk. Det ger en trygghet och bred verksamhetsförståelse som är bra både för dem och Agresso.

klar

Artikellänk är kopierad

Mary Örnborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro