ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Födde barn på toaletten – slipper åtal

Jenny Sköld · 30 Maj 2013
Uppdaterad 30 Maj 2013

Mamman till det barn som hittats i ett avlopp i kinesiska Zhejiang-provinsen misstänks inte för något brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Den kinesiska baby som föddes på en toalett mår bra. Pojken hade låg hjärtaktivitet när han hittades, men kommer inte få några fysiska men av den traumatiska början på livet.
Den kinesiska baby som föddes på en toalett mår bra. Pojken hade låg hjärtaktivitet när han hittades, men kommer inte få några fysiska men av den traumatiska början på livet.Foto: Scanpix

Den 22-åriga kinesiskan som råkade tappa sitt barn i avloppet, misstänks inte för något brott. Kvinnan larmade själv polisen efter att ha fött barnet vid ett toalettbesök på den gemensamma toaletten i hyreshuset där hon bor. Kvinnan har uppgett att hon tappat barnet i den primitiva toaletten, i form av ett hål i marken och att hon inte avsiktligt velat skada barnet. Omedelbart efter förlossningen larmade hon hyresvärdinnan att hon hört ett barn skrika nerifrån toaletten. Brandkåren ägnade sedan flera timmar åt att såga upp rören så att de till slut kunde få ut bebisen.

Polisen började sedan söka igenom huset efter modern. När de tillslut ringade in henne blev hon förtvivlad och vädjade till polisen att de inte skulle underrätta föräldrarna, eftersom de då skulle misshandla henne. 

När den nyfödda pojken hittades var navelsträngen fortfarande fast i moderkakan. Pojken är oskadd sånär som på ett par skärsår, uppger Shanghai daily. 

Babyn är ett resultat av en önskad graviditet. Föräldrarna är inte gifta och uppger att de inte haft råd med en abort. Men pappan säger nu att han är beredd att ta sitt ansvar för barnet. 

Läs mer: Baby räddad ur avloppsrör

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro