ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Folk blandar ihop mig med Elsa”

Liv Sander/TT Spektra · 3 Nov 2011
Uppdaterad 3 Nov 2011
”Det var roligt att använda min erfarenhet från magasinvärlden i bokvärlden. Därför har jag blogginlägg och bildark i mina böcker. Jag känner att det finns fler genrer som skulle behöva magasinförpackas” säger Sofi Fahrman som är aktuell med sin tredje bok.

”Det var roligt att använda min erfarenhet från magasinvärlden i bokvärlden. Därför har jag blogginlägg och bildark i mina böcker. Jag känner att det finns fler genrer som skulle behöva magasinförpackas” säger Sofi Fahrman som är aktuell med sin tredje bok. Foto: Niklas Larsson/Scanpix


Sofi Fahrmans modeälskande romanhjältinna Elsa har börjat leva sitt eget liv. Nu kommer en tredje bok och en tv-serie på TV 3 Play.

klar

Artikellänk är kopierad

Modebloggaren Elsa Gustavsson är inte längre bara en gestalt i Sofi Fahrmans böcker. Produktionsbolaget Tre Vänner har köpt rättigheterna till att göra en tv-serie och i dag är det premiär för ”Elsas värld” i TV 3 Play. I rollerna ser vi bland andra Ellen Bergström (”Jakten på Julia”) som Elsa och Joakim Nätterqvist (”Arn”) som modeskaparen och hunken Hugo Cronstedt. Att lämna tidningsprosan för det skönlitterära var som att lära sig skriva på nytt, enligt Sofi Fahrman. Hon är Lidingötjejen som blev högprofilerad modeskribent på Aftonbladet, startade tidningen Sofis Mode, flyttade till New York och började ge ut böcker. Trots tre böcker undrar folk fortfarande om det verkligen är hon som författar turerna i Elsas liv. – Du anar inte hur många gånger jag får den frågan. Ja, det är jag som skriver böckerna, men självklart har jag stöd. Jag har bollplank: redaktörer, ett förlag, en skrivcoach och en bokagent. Många tror också att böckerna är helt och hållet självbiografiska. – Jag märker att folk blandar ihop mig med Elsa. I intervjuer får jag frågan hur det var när jag flyttade från Borås. Jag har blandat högt och lågt från mitt liv, men allt är inte på riktigt. Man ska läsa böckerna och kittlas lite och fundera över om det som händer Elsa har hänt mig.

klar

Artikellänk är kopierad

Liv Sander/TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro