ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Folk blir lite galna i Cannes!"

Jérôme Vermelin · 18 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Vincent Cassel går igång på att vara värd för årets Cannesfestival.

Vincent Cassel går igång på att vara värd för årets Cannesfestival. Foto: Metro


klar

Artikellänk är kopierad

Vincent Cassel.
Vincent Cassel.Foto: Scanpix

Metros Jérôme Vermelin har träffat skådespelaren och producenten  Vincent Cassel, som är värd för årets filmfestival i Cannes.

Kan du summera ditt filmår 2006? - Jag har inte gjort någon film sedan jag slutförde produktionen och lanseringen av Kim Chapirons ”Sheitan” och promotade ”Derailed” med Jennifer Aniston (av regissören Mikael Håfström red anm) över hela världen. Delvis är detta självvalt. Jag har även ett liv utanför filmbranchen som är ganska trevligt.Officiellt lanserades du som producent först 2005 … - Ja, även om jag har varit delaktig i produktionen av alla mina senaste filmer. Men inte på ett sådant direkt sätt. Och jag tänker fortsätta att göra det!Ser du Cannes som jobb eller som ett nöje? - Åh, det är jobb. Men i filmbranschen kan jobbet uppfylla dina drömmar. Cannesfestivalen är den största filmfestivalen och dekorerad med attribut som gör den extremt vacker, glamorös och attraktiv. Det är det som är vårt jobb!Vad gillar du mest med Cannes? Och minst? - Det jag gillar bäst är att filmen plötsligt får otroligt mycket exponering och att man kan träffa många människor under begränsad tid. Vad jag gillar minst är att människor helt ändrar attityd och blir lite galna. Men å andra sidan – det är ju så det ska vara.Hur är det själv då, har du aldrig blivit lite galen i Cannes? - Nej. Men jag blir sällan galen, faktiskt. Filmen är min ventil.Du är värd under öppnandet och under avslutningen av årets filmfestival. Det är ett stort steg från de galningar du spelade i ”Sheritan” och ”Derailed”! - Något, ja. Men jag gillar det (skrattar)! Jag var väldigt glad när du dog i ”Derailed”! - Det var väldigt rakt på sak. I USA såg jag åskådare som applåderade i biosalongen när jag dog. Men killen är inte en sådan stor idiot som folk tror. Det var ju inte så att han våldtog någon – han var kär i sin tjej. Och en förälskad kille kan inte vara en så stor idiot.Vad är dina planer efter öppningsceremonin? - Jag har några få möten om en film jag ska göra som handlar om Jaques Mesrines liv. Men jag kommer inte att se några filmer. Jag behöver lugn och ro för att göra det och det går inte att få i Cannes. Skulle du vilja vara med i juryn som din fru Monica Belucci? - Helt ärligt, nej! Att vara jurymedlem innebär mycket jobb. Att vara värd är en liten adrenalininjektion i början och på slutet. Det passar mig väldigt bra.

klar

Artikellänk är kopierad

Jérôme Vermelin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro